Når der skal opsættes nye vinduer i din bolig eller dit nybyggeri, så er der mange muligheder at vælge imellem. Det er her vigtigt at notere sig, at vinduer ikke blot er en måde at kigge ud og ind på, men der altså også ligger en mulighed for at sætte et stilfuldt designmæssigt aftryk på boligen her. Derfor kan du vælge en mere nationalistisk måde at udsmykke din husfacade på, og du kan altså installere et dannebrogsvindue, som både har et stilfuldt udseende, men som også bærer på en særlig historie.

Vinduet formet som det danske Dannebrog

Dannebrogsvinduet er – som navnet indikerer – formet efter verdens ældste flag – Dannebrog. Dannebrogsvinduerne har en form efter dette flag, og der er altså mindre glaspartier i den øverste del af vinduet, hvor den nederste del da har aflange glaspartier. Dette giver et perfekt udtryk, som symboliserer Dannebrog, og du kan altså med dette vindue installere et meget enkelt vindue, som samtidigt bærer på en enorm mængde af historie, som man vil nikke genkende til i dette land. Hvis ikke selve udformningen er nok nationalisme for dig, så findes disse vinduer også i farven rød, hvor du tydeliggør din fulde kærlighed til fædrelandet.

Find prisafslag ved køb af restpartisvinduer

Hvis det nærmere er prisen, som dikterer vinduet, så kan du lede på diverse udbydere af vinduers hjemmesider, hvor du kan finde billige vinduer. Der sker nemlig det, at der forekommer fejl ved produktion eller bestilling, således at der produceres for mange vinduer. Dette resulterer i vinduer i restpartier, som du kan købe for billige penge. Det kræver selvfølgelig også lidt held at finde et vindue, som passer præcis til dig – men det er det værd at give det et skud, da du sagtens kan finde vinduer fra restpartier, som har en prisreduktion på omkring de halvtreds procent.

Hvis du vil spare penge ved at købe restpartivinduer, så findes der diverse firmaer, som gerne vil hjælpe dig med at søge deres inventar igennem for lige præcis dét vindue, der passer til din bolig. Du kan blandt andet lede efter restpartisvinduer herinde, hvor du også kan få en hånd til at finde vinduer, der passer til dig.

Det store valg når der skal vælges nyt tag er ofte om det skal være et skifer tag eller et tegl tag.

Et skifer tag eller skiffer som mange også kalder det, er oftest baseret på naturskifer der er en stenart lavet af finkornet sand blandet med vulkansk aske og presset hårdt sammen i jorden under meget høje temperature. Det er et utroligt stærkt materiale og temmelig let i forhold til f.eks. tegl.

Tegl derimod består hovedsageligt af ler som er brændt ved høj temperatur i en ovn og stammer helt tilbage fra det gamle Italien hvor de genopfandt teknikken som var gået tabt efter de i en kort periode benyttede i oldtidens Persien. Nu om dage ser man den benyttet over hele verden og det er stadig en af de mest brugte tagtyper på huse rundt omkring.

Tegl har i flere hundrede år være brugt til hustage her i Danmark og er stadig det mest benyttede materiale til tagdækning.

Efter som skiffer ofte er en halv dyr løsning er det blevet muligt at få keramisk skiffer som er lidt billigere men stadig har mange af de oprindelige kvalitet fra naturskifer, du kan se mere om de forskellige slags herinde eller finde priser på tag med skiffer online på hvadkosteretnyttag.dk som er en af Danmarks førende tag sider, især inden for skifertag men også tegltag og andre tagtyper.

I en årrække har skifertag været den mest dominerende model inden for de mere eksklusive tag, men over de seneste år har glaseret tegl vundet kraftigt frem på det market.

Skifer har dog den fordel af det er et lettere og mere robust materiale som ofte holder længere og som noget nyt er det også blevet muligt at få disse tagtyper med indbygget solfangere enten til el eller varmvand hvilket tyder på at blive rigtigt populært i de kommende år med den store fokus på miljørigtigt energi og det at det ofte har tjent sig hjem igen i løbet af nogle få år og derefter er det kun rent overskud ved at have disse solfangere installeret. Installationen er også forholdsvis simpel når man alligevel er i gang med at renovere hele taget eller lægge nyt, så er det måske tale om 3-5 times ekstra arbejde og det kan de fleste jo betale sig når man tænker på hvilen besparelse man så senere kan forvente.