Det store valg når der skal vælges nyt tag er ofte om det skal være et skifer tag eller et tegl tag.

Et skifer tag eller skiffer som mange også kalder det, er oftest baseret på naturskifer der er en stenart lavet af finkornet sand blandet med vulkansk aske og presset hårdt sammen i jorden under meget høje temperature. Det er et utroligt stærkt materiale og temmelig let i forhold til f.eks. tegl.

Tegl derimod består hovedsageligt af ler som er brændt ved høj temperatur i en ovn og stammer helt tilbage fra det gamle Italien hvor de genopfandt teknikken som var gået tabt efter de i en kort periode benyttede i oldtidens Persien. Nu om dage ser man den benyttet over hele verden og det er stadig en af de mest brugte tagtyper på huse rundt omkring.

Tegl har i flere hundrede år være brugt til hustage her i Danmark og er stadig det mest benyttede materiale til tagdækning.

Efter som skiffer ofte er en halv dyr løsning er det blevet muligt at få keramisk skiffer som er lidt billigere men stadig har mange af de oprindelige kvalitet fra naturskifer, du kan se mere om de forskellige slags herinde eller finde priser på tag med skiffer online på hvadkosteretnyttag.dk som er en af Danmarks førende tag sider, især inden for skifertag men også tegltag og andre tagtyper.

I en årrække har skifertag været den mest dominerende model inden for de mere eksklusive tag, men over de seneste år har glaseret tegl vundet kraftigt frem på det market.

Skifer har dog den fordel af det er et lettere og mere robust materiale som ofte holder længere og som noget nyt er det også blevet muligt at få disse tagtyper med indbygget solfangere enten til el eller varmvand hvilket tyder på at blive rigtigt populært i de kommende år med den store fokus på miljørigtigt energi og det at det ofte har tjent sig hjem igen i løbet af nogle få år og derefter er det kun rent overskud ved at have disse solfangere installeret. Installationen er også forholdsvis simpel når man alligevel er i gang med at renovere hele taget eller lægge nyt, så er det måske tale om 3-5 times ekstra arbejde og det kan de fleste jo betale sig når man tænker på hvilen besparelse man så senere kan forvente.

Hvis man har et par øjne i hovedet, vil man efterhånden have lagt mærke til at mobiltelefonen indtager en større og større plads i mange menneskers liv. I takt med at mobiltelefonerne er blevet mere kraftige kan man lave rigtig mange forskellige ting på ens mobiltelefon som ikke før var muligt. Derfor er det også en naturlig udvikling at tiden som man måske før brugte foran pc’en bliver kanaliseret over i telefonen. At man ikke længere behøver at tænde op for bærbaren for at tjekke vejret, tv programmet eller sågar for at se et afsnit af ens favoritserie, har gjort at der bliver brugt rigtig mange timer på at kigge nedad som her:

kigger ned

Mange mener at det er en træls udvikling, men det er oftest gamle nisser der ikke forstår at verden naturligvis udvikler sig i takt med at teknologien også gør. De sociale interaktioner som mange at de unge mennesker nu går glip, er blevet erstattet med tid på Facebook, snapchat eller et af de mange andre sociale medier. Spørger man de unge mennesker selv, så er der intet problem i det og de mener at de selv er rigeligt sociale. Tiderne har ændret sig og mange af dem har ikke kendt til andet.

For mange af os andre som har prøvet begge dele (en tid hvor mobiltelefonerne ikke kunne meget mere end at ringe og skrive fra) så er det ligeledes en kærkommen udvikling, da man nu har adgang til rigtig mange fede funktioner og features, som man ikke havde før i tiden. Hvis man køber det rigtige mobilabonnement kan man endda få nok data hver måned, til at man aldrig behøver at bekymre sig om hvor meget man streamer fra mobilen, da det sagtens kan løbe op i en del gb, hvis man har adgang til diverse streamingtjenester som fx netflix, viaplay mfl. Find en oversigt over mobilabonnementer hos mabonnementer.dk som har sammenlignet priserne for dig.