3 Ting du skal have styr på, når du åbner webshop

Flere og flere virksomheder oplever i disse år det enorme potentiale, der ligger på internettet. Det betyder blandt andet, at mange virksomheder der aldrig på nogen måder har været digitale, begynder at blive det. Det er eksempelvis fysiske butikker, der vælger at åbne en webshop. Det kan dog for mange virke rigtig uoverskueligt, og derfor har vi lavet en guide til, hvad du skal have styr på, inden du åbner en webshop.

Hosting

For at din hjemmeside kan eksistere, skal den hostes og have et webhotel. Der findes i Danmark en lang række udbydere og en lang række forskellige pakker. Der er dog ting, som du har mere brug for at tænke på, når du starter op. Først og fremmest er det altid en god idé at få webhotel, hvor der følger e-mail med. Det sender et professionelt signal til dine besøgende på din hjemmeside.

En anden ting der er god at se efter, er hvor meget plads du har. I begyndelsen behøver du nødvendigvis ikke have så meget plads, med mindre du åbner en shop med flere hundrede produkter.

Et ordentligt CMS

CMS står for ”Content management system”, og det er din hjemmesides kerne. Det er det system, du bygger din hjemmeside i. Det er altså alfa omega, at der er styr på det område. Inden du eventuelt skal have udviklet en webshop hos et bureau, bør du sikre dig, at det bliver lavet i et system, som du selv nemt kan administrere. Det gælder for eksempel at oprette produkter, skrive tekster og tilføje og uploade billeder. Ønsker du selv at bygge din hjemmeside, findes der også et hav af systemer til dette. For at nævne et par simple, hvor du nærmest kan komme i gang med det samme, så er der WordPress, Presta Shop og Shopify.

Betalingsdelen

Det kan desværre godt tage tid at få en indløsningsaftale, og derfor er det godt at få søgt om dette hurtigst muligt. Din hjemmeside skal dog være oppe at køre først, så den kan blive godkendt. Venter du på at få opsat betaling med Epay eller Quickpay, så kan du for eksempel benytte dig af systemer som Stripe, Paymill osv. Indtil du har den anden kørende. Når du vælger betalingsvindue og udbyder, bør du tænke på, at der ikke er alt for mange ligegyldige steps i købsprocessen, da dette godt kan sænke konverteringsraten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *